Vakantiehuis in de Provence

      In de Omgeving

    Saint-Tropez ...      
foto van St-Tropez

Haven van St-Tropez

Sinds de roerige jaren zestig, toen de schrijvers van de Parijse Rive Gauche een stroom van internationale beroemdheden in hun kielzog meevoerden naar St-Tropez, vormt dit eens zo rustige, mooie Provençaalse vissersdorpje het summum van hectisch vakantieplezier aan de Côte d'Azur. Hier is het topless zonnebaden, nu overal aanvaard, maar eens schandalen veroorzakend, begonnen. De plaats heeft intussen echter veel van zijn vroegere glans verloren. Desondanks blijft de naam op velen een fascinerende aantrekkingskracht houden. Nog steeds voelen jongeren zich er thuis: het is er nog altijd even druk, lawaaierig en excentriek. En hoewel hier steeds minder rijke lieden hun vakantie doorbrengen, zijn de prijzen als vanouds hoog.

Toch is het nog altijd een waar genot om, vooral 's morgens, aan de haven te zitten en in alle rust de naast elkaar afgemeerde vissersboten en luxejachten te observeren. De opbloei van het stadje werd op gang gebracht door de postimpressionistische schilder Paul Signac, die zich in 1892 in St-Tropez vestigde en snel gevolgd werd door andere kunstenaars. De beide grote stadsfeesten, de bravades van 16-18 mei en in juni, herinneren aan de stichtingslegende van de stad en aan een vijandelijke aanval uit zee in 1637, die met succes werd afgeslagen.

 

 
  Grimaud …        
  Dit dorpje is genesteld in het hart van het Mauresmassief. Het ligt in de nabijheid van de Golf van St.-Tropez. Door de jaren heen heeft dit dorpje haar middeleeuwse karakter weten te behouden. Zo slingeren de straten door het dorp in de richting van de Romaanse kerk en naar de ruïnes van het feodale kasteel. De vele schitterende huizen zijn door de jaren goed onderhouden en daar waar nodig gerestaureerd. Een paar kilometer buiten het eigenlijke dorp kunt u een bezoek brengen aan Port Grimaud, een kustresort. Ieder jaar komen duizenden toeristen hier vakantie houden.

 

Grimaud

    Cogolin ...      
Dorp van Cogolin

plateland

 

Dit dorpje is gelegen aan de rand van het Massif des Maures en kijkt uit over de Golf van St.-Tropez. Dit dorpje trekt het gehele jaar door vele bezoekers aan. In het dorpje kunt u nog steeds een oude windmolen bezichtigen. Daarnaast vindt u er ook een 14de-eeuwse klokkentoren. Maar dit dorpje is ook verbonden met zee. Op slechts vier kilometer van het dorp bevindt zich de jachthaven van Cogolin. Hier kunnen meer dan 1500 jachten afmeren. De jachthaven is van alle gemakken voorzien. Zo zijn er vele winkels waar men proviand kan inslaan en vele cafés en restaurants waar men de dorst kan lessen.
  Gassin ...      
  Dit dorp ligt in het midden van het St.-Tropez schiereiland. Het is gelegen op een grote heuvel en ligt op slechts vier kilometer afstand van de zee. Het dorp heeft door de eeuwen heen haar kromme straatjes en oude huizen behouden. De locatie van dit dorp is echt uniek. Zo kunt u vanuit het dorp uitkijken op de wijngaarden, de bossen en de Golf van St.-Tropez. Aan de kust vindt u Port Grassin. Deze haven is flink aan het uitbreiden en begint steeds meer te lijken op de havens van Port Grimaud en Cogolin.

 

Gassin

    Ramatuelle ...      
Ramatuelle Dit dorpje is gebouwd tegen de heuvels. Vanuit het dorp kijkt u uit over de Baai van Pampelonne. Het dorp is omsloten door een oude ommuring en wordt verder gekenmerkt door oude straatjes en dito huisjes. Niet ver van dit dorp verwijderd ligt het mooie strand van Pampelonne. Het heeft een totale lengte van 5 kilometer. Op vele plekken zijn kleine inhammen ontstaan waar kristalhelder water en schitterende natuur hand in hand gaan. Ideaal voor die mensen die wat meer privacy willen hebben.

 

  Port-Grimaud ...      
In de verste hoek van de inham van de Golfe, op een landschappelijk niet bijzonder aantrekkelijke plaats, ligt Port-Grimaud. Hier is met behulp van de fantasierijke architect François Spoerry een revolutionair nieuw idee ten behoeve van de toeristenindustrie verwezenlijkt. Het idee is vaak zonder succes gekopieerd: een stad uit het laboratorium, geheel opgebouwd volgens de nieuwste technieken, maar uiterlijk een traditioneel Provençaals vissersdorp.

Alles is hier 'oud' gemaakt: de kunstmatig verbleekte, pastelkleurige gevels, de scheefhangende vensters, de quasi hobbelige pleisterlaag en nog veel meer. In het namaakdorp staan veel particuliere huizen en het is speciaal ingericht voor de watersport: de plaats wordt doorkruist door vele kanalen met talloze aanlegplaatsen. Watersporters kunnen hun boten en jachten voor hun huis afmeren. Bezoekers dienen hun auto op een parkeerterrein ten noorden van de plaats achter te laten.

 

Port-Grimaud
    La Croix Valmer ...      
Croix Valmer Dit zomerresort is gelegen in een schitterende omgeving. Ondanks de vele duizenden toeristen die het dorpje jaarlijks bezoeken, slagen de inwoners erin om het oorspronkelijke karakter van het dorp te behouden. Het dorpje heeft maar liefst zeven natuurlijke stranden, waarvan het Gigaro strand het bekendste is. La Croux Valmer staat vooral bekend om de kwaliteit van het zeewater. In de omgeving kunt u heerlijk wandelen over afgelegen stranden.

 

  Le Rayol Canadel ...      
Dit dorpje kijkt uit over de zee terwijl het aan de andere kant wordt omringd door het Maures gebergte. Aan de zuidelijke kant van het dorp bevinden zich grote rotsen die een natuurlijke barrière vormen. Het dorp heeft vier zandstranden die worden onderbroken door inhammen en rotsformaties. Eén van de stranden was de keus van het geallieerde opperbevel in 1944. Aan dit strand werden op 14 augustus 1944 vele duizenden manschappen ontscheept.

Een groot gedeelte van het dorp, bijna 80%, bestaat uit groen. Er groeien kurkeiken, eiken en pijnbomen op de meest vreemde plaatsen. In deze omgeving staan enkele van de mooiste mediterrane huizen. Als u een bezoek brengt aan het Domaine du Rayol staat u versteld van de natuurpracht. Ook de monumentale trap die vanaf het centrum van de stad naar het strand leidt, is zeker de moeite van het bezichtigen waard.

 

Rayol Canadel
    Cavalaire ...      
Cavalaire

Dit dorpje is gelegen aan de meest zuidelijke baai van Var. Het schitterende drie kilometer lange strand heeft een reputatie hoog te houden. Iedere zomer trekt dit strand vele zonliefhebbers die hier een rustige strandvakantie willen vieren. Cavalaire is een waar paradijs voor zeilers. Het dorpje heeft een grote jachthaven waar meer dan 1200 jachten kunnen afmeren. In dit gedeelte van de Franse Rivièra schijnt de zon vaak en daarom komt u hier vele toeristen tegen. Dit is vooral goed zichtbaar in de avonduren als alle terrassen bezet zijn met druk pratende mensen.

 

  Musées        
Musée de l'Annonciade - Saint-Tropez

Musée Naval de la Citadelle - Saint-Tropez

Musée des Papillons

Musée Médiéval & Templier à Cogolin

Musée Espace Raimu - Cogolin

Musée du Santon - Pierrefeu

Musée des Traditions Provencales - Draguignan

 

    De Markten      
CAVALAIRE Woensdag van 8u t/m 14u
COGOLIN Woensdag & Zaterdag van 7u t/m 13u
COLLOBRIERES Zondag ochten & Donderdag ochten (alleen zomer)
GASSIN Woensdag, Donderdag & Zondag van 8u t/m 12u
GRIMAUD

Donderdag ochten (Dorp) & Zondag ochten (Haven)

LA CROIX VALMER Zondag ochten
LA GARDE FREINET Zondag & Woensdag van 8u t/m 12u
LES ISSAMBRES Mandag ochten
PLAN DE LA TOUR Donderdag ochten
RAMATUELLE Donderdag& Zondag ochten
ROQUEBRUNE Vrijdag ochten
SAINTE MAXIME Mandag, Donderdag & Vrijdag
SAINT-TROPEZ Zaterdag & Diensdag
 
  Wijnboederijen      
  • Domaine de la Tourre in Grimaud                Tél: 04 94 43 27 78

  • Domaine Château Saint Marc in Cogolin   Tél: 04 94 54 69 92  

    Restaurants      

Ramatuelle 
  • La Ferme Ladouceur        Tél : 04 94 79 24 95                                        D61 - Quartier La Rouillère RAMATUELLE 

Gassin 
  • Auberge La Verdoyante  Tél : 04 94 56 16 23                                       866 cv Coste Brigade - Gassin                                    

Cogolin - La Môle 
  • La Ferme du Magnan    Tél : 04 94 49 57 54                                         RN 98  tussen Cogolin en Môle

Plan de la Tour 
  • Le Vieux Moulin

Marines de Cogolin 
  • L'Olivier
Cogolin 
  • Restaurant Cauvet

  • Le Carré des Oliviers

Grimaud
  • La Spaghetta

 

Foto's Beschrijving Prijzen Ligging Omgeving Gastenboek Contact Terug